Wie zijn wij?

Werken met metaal zit Van Eycken in het bloed; drie generaties smeden waren de voorlopers van het huidige bedrijf.
Het bedrijf werd in 1971 opgericht door Guy Van Eycken en werd uitgebouwd tot een groeiende groep, actief in de wereld van infrastructuurwerken.

Activiteit

Van Eycken produceert, levert en plaatst diverse metaalconstructies op maat (leuningen, trappen, fietsbruggen, grote constructies), geluidsschermen en voertuigkerende constructies in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Doel

Bij het uitvoeren van de projecten staan hoogwaardige uitvoering, het respecteren van de termijnen en goede contacten met de opdrachtgever/klant centraal.

Onze visie


Flexibiliteit en polyvalentie

Kunnen inspelen op nieuwe behoeften, op veranderingen in de markt, op specifieke vragen van de klant. Door het aanbieden van zowel maatwerk als diverse genormeerde producten kunnen we flexibele en klantgerichte oplossingen bieden die voldoen aan de actuele Europese normen.

Snelheid, betrouwbaarheid en transparantie

Alle medewerkers zijn gemotiveerde en ervaren mensen. Sommige arbeiders werken er al van bij de oprichting van het bedrijf. Hun vakkenis en ervaring zorgen ervoor dat er efficiënt en degelijk gewerkt wordt. De behaalde erkenningen en productienorm EN 1090 zorgen voor de juiste procedures, waardoor traceerbaarheid en transparantie op alle niveaus van toepassing zijn, evenals korte communicatielijnen intern en extern.

Autonomie door eigen transport & montage

Heel belangrijk voor een goede relatie met de klant is het respecteren van de opleveringstermijn. Zo is men liever niet afhankelijk van een ander bedrijf voor het ter plaatse brengen en het installeren van het bestelde werk. Daarom werd binnen de groep Van Eycken een eigen transport- en montagebedrijf opgericht. Deze combinatie van firma’s waarborgen de volledige autonomie van het moederbedrijf waardoor onvoorziene omstandigheden zo goed als uitgesloten zijn.

Traditie & Technologie

In ons bedrijf gaan spitstechnologie en traditie hand in hand. We staan open voor de nieuwste technieken, machines en informatica. Anderzijds steunen we op het verleden: de opgedane ervaring en verworven know-how van onze arbeiders en studiedienst versterken ons bij de dagelijkse uitdagingen van weer nieuwe en grotere projecten.

Het is in deze naadloze verbinding van verleden en toekomst, van traditie en technologie dat de kracht schuilt van onze groeiende en boeiende onderneming.